BKS17: Section Boyz is nog niet zo goed en daarom juist beter

Londens grime collectief weet zich geen raad met eigen energie

Na de gelikte show van Run the Jewels, inclusief meerdere ingestudeerde praatjes, is de show van Section Boyz net even andere koek. En niet alleen omdat ze uit Engeland komen.

Ze zaten midden in de grime-golf die over de hiphop-wereld klapte, een paar jaar geleden. Zes gasten uit Londen, Zuid Londen, die met hun eerste mixtape meteen prijzen wonnen en wat hits scoorden die op hiphopfeesten nog steeds keihard meegeschreeuwd worden. De band valt bij de massa echter nog altijd buiten het blikveld.

Niet dat dat een probleem is, integendeel. Dankzij bijvoorbeeld Skepta en Stormzy is er weer honger naar meer grime. En daar komen de Section Boyz dan weer om de hoek. De zes vullen elkaar zo snel aan, dat je nauwelijks door hebt wie je nou precies hoort. En je krijgt het vermoeden dat een paar louter op het podium staan omdat ze nu eenmaal de beste skrrrts in huis hebben. Het pompt de energie alleen maar verder op. En dan hebben ze ook nog eens een flink wat hits in huis.

HET MOMENT:
Maar het allerbeste is hoe ze het publiek ophitsen. Daar zijn ze namelijk helemaal niet goed in, en daarom alleen maar beter. ‘Energy crew! Maken jullie een pit?!’ De zonnebrillen moeten even af, om te zien of er nou een pit is of niet. Of iets later, wanneer precies op de drop een fles champagne wordt leeggespoten op het publiek en de dj ook net bedacht heeft een rewind erin te gooien. Sta je dan, net je fles leeg te spuiten. En toch voelt het fris, zulke jonge gasten die constant bezig zijn met energie kanaliseren en loslaten op het publiek. En gelukkig zijn er twintig gastjes met rugtassen voorin het publiek die voordoen hoe je daar het best op kunt reageren.  

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12