3voor12 Groningen

Singlerecensie: 'Ravijn' van Hilbrandt

Friese synthrockers nemen je 27 juni mee naar de jaren tachtig

Drums die alle kanten op echoen, hypnotiserende autotune en die onmiskenbare 80's vibe: de vandaag uitgekomen single Ravijn door de Friese band Hilbrandt heeft het allemaal. Het nummer, dat gaat over de gehaastheid waarmee anno 2019 geleefd wordt, voelt heel melancholisch aan. De zeer aanwezige maar zeker niet storende synths dompelen je onder in een duister maar toch niet deprimerend gevoel. Goed gedoseerd ondersteunt de autotune van Laurens van der Meulen het geheel.

De lyrics zijn ondanks het thema helaas wat oppervlakkig, maar de muziek maakt dat goed. Als je de tekst even vergeet, zou het nummer zo uit de soundtrack van de film Drive kunnen komen. De jaren tachtig en de muzikale innovaties uit die tijd zijn duidelijk een inspiratie voor de heren en dame van Hilbrandt. Toch zorgen de autotune en de drums ook voor een originele moderne twist. Die is ook terug te zien in de gave video bij de single.

Heb je nou zin om eens lekker terug naar de 80s te gaan met Hilbrandt? Dat kan. Op 27 juni staan treden ze op tijdens Simplon UP, samen met Delore. Zie voor meer informatie het Facebookevenement.

Tekst: Thomas Vos Foto: Hilbrandt 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12