3voor12 Leiden

Leiden Jazz Award 2020

Inschrijven, ook voor regionale jazzmuzikanten!

In februari en maart 2020 zal de 12e editie van de Leiden Jazz Award plaatsvinden, wederom in de Stadsgehoorzaal. De wedstrijd is ooit voortgekomen uit belangstelling voor Leiden als jazzstad. Dat leidde tot een boek en dat boek mondde vervolgens uit in het instellen van de prijs.

Toch is er wel iets veranderd ten opzichte van de vorige elf edities. Om het Leidse aspect meer dan voorheen te benadrukken zijn vanaf nu ook muzikanten uit de Leidse regio (Rijn- en Bollenstreek en Groene Hart tot aan en inclusief Gouda en Alphen aan den Rijn). van harte welkom. De niet-conservatorium musici. De muzikanten die – bij gebrek aan een beter woord – misschien amateurs kunnen worden genoemd. Denk bijvoorbeeld aan ervaren lokale ensembles of gevorderde muziekschoolleerlingen. Voor hen gelden verder dezelfde voorwaarden als voor de ‘traditionele’ deelnemers: zij zijn bijvoorbeeld niet ouder dan dertig jaar.

Inschrijvers zullen worden beoordeeld volgens dezelfde criteria die gelden voor de conservatoriumstudenten die vanouds de doelgroep van de competitie waren.
Na inschrijving (uiterlijk op 15 december 2019) en toetsing aan de eerste inschrijvingsvoorwaarden, worden de inzendingen kwalitatief beoordeeld en vervolgens al of niet geselecteerd voor een van de twee voorronden.

De voorronden zijn op 13 en 27 februari 2020 in de Stadsgehoorzaal.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12