LL23: Froukje geeft mensen wat ze willen

En ze willen dansen

‘Mijn manager belde me eergisteren of ik wilde invallen voor Florence + The Machine in de Alpha’, vertelt een vrolijke Froukje. ‘Ja, wat moet je dan zeggen?’ Froukje valt in voor de Britse band die door medische redenen niet kon komen optreden op Lowlands dit weekend. De gelijkenis met zangeres Florence Welsh is niet te missen. Statistisch gezien is de kans ook gewoon klein dat je nóg een roodharige zangeres met gouden keel kan vinden die klaar is voor het hoofdpodium. Best grappig. ‘Als je je ogen een beetje dichtknijpt, zie je het verschil bijna niet’, grapt de 21-jarige zangeres. Ja, dan heb je toch eigenlijk al gewonnen?

De teleurstelling van het afzeggen van Florence + The Machine is niet meer te proeven in de Alpha zaterdagavond. Het zonnetje schijnt bijna net zo hard als Froukje zelf. Ze stond vorig jaar in de Bravo-tent en laat nu op het hoofdpodium zien dat ze dit ook makkelijk kan. De tent is al vol voor ze begint en zelfs daarbuiten is het megadruk. De mensen die hier komen kijken, weten wat ze gaan krijgen en zijn klaar om daarin mee te gaan.

Dat moet ook wel, want de show lijkt best wel op die van vorig jaar. Bestie S10 die het podium weer opklimt voor ‘Zonder Gezicht’ is natuurlijk een hoogtepunt, net als het duet ‘Nooit Meer Spijt’. Vorig jaar debuteerden de twee zangeressen dat nummer op Lowlands in de Bravo-tent, nu kent iedereen het. Ook ‘Onbezonnen’ doet het gewoon nog steeds megagoed live. We zagen de afgelopen tijd dat Froukje haar oude studentenkamer mee op tour nam, maar Lowlands mocht vandaag helaas nog niet mee hospiteren. Het was natuurlijk ook wel echt heel kortdag. Misschien ook maar goed, het maakt nieuwsgierig naar het nieuwe album waar ze aan werkt en de tour die daarbij gaat horen. De nieuwe single ‘Naar Het Licht’ is alvast een voorproefje en live klinkt dat krachtig en meeslepend.

Dat de show nu nog niet nieuw is, geeft niet. Het optreden is vrolijk, goed gezongen en gespeeld. Kom maar op met dat nieuwe album.

HET MOMENT:
Even lekker dansen met Froukje, natuurlijk.

Kijk vier liedjes uit de show van Froukje terug in de Lowlandsplaylist op ons 3voor12 YouTube-kanaal.

Volg Lowlands het hele weekend via onze livestream en kijk op zaterdag- en zondagavond alle hoogtepunten in de Lowlands-uitzendingen op NPO 3

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12