BKS18: Häxxan, beukende magie in The Casbah

Blauwe plekken-nachtprogramma groot succes

Vorig jaar stond daar ineens een golfplaten bouwval middenin het bos, op een steenworp afstand van de ingang en de Five: The Casbah. Ook deze editie is hij er weer. Drie keer zo groot, maar nog net zo ranzig knus als we hem ons herinneren. Toen louter dj's, nu ook de thuishaven van een handjevol ruige bands. ’s Nachts the place to be voor je portie blauwe plekken. Op de vrijdag is die eer aan onder andere Häxxan, een drietal uit Tel Aviv. Gewapend met ontiegelijk strakke garage en psychedelische surfsounds: in combinatie met de gruizige Casbah het recept voor succes.

Een gedachte die wat meer mensen hadden, want de rij staat tot aan de nabijgelegen Five, terwijl drie man bewaking de kleine ingang bovenaan de trap blokkeert. Er zit nauwelijks beweging in, tot er na een kwartier toch een stroom naar buiten komt. Maakt Häxxan die belofte toch niet waar? Is The Casbah toch alleen bedoeld voor dj-sets? Nope. De menigte onder de golfplaten is de boosdoener: de Casbah staat op barsten. Men hangt in palen, staat op plateaus en zoekt zijn heil in crowdsurfen voor ademruimte. 

HET MOMENT:
Het euforische moment in de muziek van Häxxan ontstaat ook nog eens een moshpit. En wat voor één, een kwartier lang staat vooraan een kolkende massa. De bril glibbert van de natte neus van de dolblije frontman, een geur van bier en zweet stijgt op uit de Casbah. Ineens is er ruimte! Dit maakt de show officieel geslaagd. Häxxan  smeekt om een grotere zaal, maar juist de krappe Casbah tilt deze gruizige show naar een nieuw level.

Volg Best Kept Secret op de voet in het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12