BKS19: Iedereen eet bij Charlotte Adigéry uit haar hand

Belgische electropop-zangeres bezweert

Wie Charlotte Adigéry al eerder in een wat duistere setting heeft gezien, weet hoe goed haar electropop met clubmentaliteit zich weet te vertalen naar de donkere dansvloer. Op het Groningse festival Grasnapolsky sprong ze al bij ons op de radar toen ze als een voodoo-priesteres de bezwerende spreuken van haar recente EP Zandoli, verschenen op het label van Soulwax, ten gehore bracht. Dat broeierige geluid weet ze ook te vertalen naar een wat euforischer setting in de zonovergoten arena van de Four, waar indiedisco-dj St. Paul de hele dag de scepter zwaait.

Vandaag is de set van Adigéry, die eruit ziet alsof ze net van het strand is komen wandelen, namelijk een stuk losser, want, zo maakt ze duidelijk in haar charmante Vlaamse accent, Adigéry is klaar om er een feestje van te maken. En hoe: samen met haar producer en rechterhand Bolis Pupul weet de Belgische bij de gehele Four de springveren onder de voeten te zetten. Mooie dynamiek ook, bijvoorbeeld wanneer Pupul de opzwepende synthlijnen van ‘1,618’ laat bouwen tot een wervelende climax om hem vervolgens over te laten gaan in ‘High Lights’, een quirky dansvloertrack over synthetische pruiken waarop de voetafdruk van producers Soulwax duidelijk te herkennen is. Als Adigéry dan ineens ook nog op de verhoging voor de DJ booth springt, om daar tijdens ‘Patenipat’ op torpedo-snelheid een bezweerformule uit te spreken over de Four, eet iedereen uit haar hand. Waarschijnlijk ook omdat ze vanaf dat podium zo’n ontzettend duidelijke instructie geeft om hurkend, springend, vogue-end, salsa-end helemaal uit je dak te gaan. Als het dan over is, wordt de charmante Vlaamse beloond met een salvo van applaus, waarbij de grijns op haar gezicht tot op haar jukbeenderen optrekt: ‘Dit moment komt in mijn dagboek!’

HET MOMENT
Wanneer ze zelf even van de booth afspringt om haar beatmaestro ook even een kans te geven zijn moves te laten zien. Die laat ons op de breakbeat van ‘Cursed and Cussed’ eventjes zien dat je bij twijfel op de dansvloer nog altijd prima de robot in kunt zetten.

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier en kijk je hier BKS19-video's

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12