3voor12 Gelderland

Poppodium Luxor Live zegt sorry

Vergeten doelgroepen krijgen ‘vergeet-mij-niet-concerten’

Een concert in de penitentiaire inrichting Arnhem-Zuid, een akoestische muzikale vertelling door metalband Heidevolk en een Natte Neuzendisco zijn de nieuwe toevoegingen voor het verjaardagsfestival ‘10 jaar Luxor Love’ op 8 en 9 september.

Bajesboogie
De Arnhemse band Donnerwetter speelt in de penitentiaire inrichting Arnhem-Zuid, in de volksmond bekend als de Blue Band Bajes, nummers van cultheld Johnny Cash. De band speelt een deel van het concert samen met muzikanten uit de penitiaire inrichting. ‘Er zit ontzettend veel muzikaal talent in onze gevangenis, samen met Donnerwetter starten ze een repetitietraject en op zaterdagmiddag 8 september is de grote première voor alle afdelingen’, aldus afdelingshoofd Fred Witjes van P.I. Arnhem-Zuid. Één van de meest legendarische optredens van Johnny Cash vond ook plaats in een gevangenis, die van San Quentin.

Seniorenconcert door metalband Heidevolk
De Arnhemse band Heidevolk verzorgt op zondagmiddag 9 september een akoestische muzikale vertelling voor senioren. Een speciaal zitconcert waarin de band samen met een verteller diverse Gelderse mythen en sagen bezingt. ‘We hebben Arnhemse verzorgingstehuizen en hun inwoners uitgenodigd voor dit speciale concert. Heidevolk toert over de hele wereld: van Brazilië tot de Verenigde Staten en Europa, maar hun roots liggen hier in Gelderland en dat is ook de focus van dit themaconcert’, aldus programmeur Marijn de Valk van Luxor Live. De toegang is gratis en senioren kunnen zich opgeven via info@luxorlive.nl

Natte Neuzen Disco
De afgelopen 10 jaar bezocht geen hond Luxor Live, daar komt zondagochtend 9 september verandering in met de Natte Neuzen Disco. In samenwerking met de Arnhemse hondencrèche Doggies Dig It is er een programma samengesteld met massage, ijsjes en andere hapjes, een photobooth en natuurlijk de disco waarin je kunt dansen met je viervoeter.

Met een 26 uur durend festival verspreid over twee dagen, zaterdag 8 en 9 september, viert het Arnhemse poppodium Luxor Live haar 10 jarig bestaan. Toegangskaarten voor het verjaardagsfestival ’10 jaar Luxor Love’ zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de dagkassa op 8 en 9 september en kosten 10 euro. De ‘vergeet-mij-niet-concerten’ zijn vrij toegankelijk voor de verschillende doelgroepen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12