LL22: Iedereen wordt een beetje verliefd op Bring Me The Horizon

Liefdevol en beukend gaan hand in hand

‘Do you guys know what a moshpit is?,’ de charmante frontman van Bring Me The Horizon is er klaar voor. Vroeger werd hij gepest, nu bepaalt hij de zaken.

Terug naar 2008. Op Tumblr staat het vol met foto’s van Oliver Sykes, een zwaar ondergetatoeëerde zanger en  emo crush van bijna alle scene kids. Bring Me The Horizon bestaat dan al vier jaar en ontvangt naast complimenten voor Oli’s looks ook bakken met haat. Het eerste studio-album Count Your Blessings (2006) was een enorme hit onder fans van deathcore, maar werd ook flink afgebrand door critici.

De band kwam later zelf ook terug op het geluid van die plaat, met elk nieuw album werd dat een stuk vriendelijker. BMTH maakt nog steeds meedogenloze metal, maar dat ze vandaag in de Alpha staan, geeft wel aan dat ze een stuk meer mainstream zijn geworden. En dat is niet erg. De opener ‘Can You Feel My Heart’ is een catchy en tegelijkertijd heavy nummer dat door iedereen meegezongen kan worden. Sykes is in zijn kanten longsleeve en hoge, satijnen broek net een ceremoniemeester, die er soms bijna uitziet als een vampier als hij zijn hoekige tanden weer eens bloot lacht naar ons. Hij steekt voortdurend zijn tong uit en vindt alles prima, zolang er maar niemand stil blijft staan als zij spelen. ‘Then we have a focking problem!,’ roept hij in zijn dikke Sheffieldse accent.

Er wordt vooral geput uit nieuw werk: stadionrock voor gevorderden. Een beetje fout, maar wel hard en vet. Twee danseressen versterken samen met de dikke lichtproductie de show. De ene keer zijn ze Cyperpunk-danseressen, dan weer verkleed in hazard suits en gaan ze loco op ‘Parasite Eve’. Sykes hitst iedereen op en slaat een mooi bruggetje naar het openen van de zoveelste ENORME cirkelpit: ‘Open your heart. Open your Mind. Open the pit!’ De metal-banger ‘Shadow Moses’ wordt ingezet en daar gaan ze. Tijdens ‘Drown’ rent Sykes tussen de barricades door het publiek om selfies met fans te maken en hen innig en lang te knuffelen. Jonge meisjes die een foto hebben, laten ze trots aan hun meegekomen vaders zien.

HET MOMENT:
De nieuwe single ‘sTraNgeRs’ is gevoelig en rauw en roept zelfs een traantje op. Iedereen wordt vandaag een beetje verliefd op Bring Me The Horizon.

Meer Lowlands 2022 in het dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12