Hiphopfestival Rolling Loud keert niet terug naar Nederland

Amerikaanse grootmacht kiest voor één Europees evenement in Wenen

Hiphopfestival Rolling Loud vindt dit jaar plaats in het eerste weekend van juli. Niet in Rotterdam, ook niet in Tilburg, maar in Wenen. Vandaag kondigde de grootmacht aan dat komend jaar één evenement voor heel Europa moet plaatsvinden. Dat is zuur voor de Nederlandse hiphopfan, want die zag het geliefde WOO HAH! opgaan in het Amerikaanse merk, van het strand in Beekse Bergen verhuizen naar een parkeerplaats in Rotterdam, en nu dus helemaal verdwijnen.

Joost van Abeelen van Mojo Concerts, de Nederlandse promotor, laat weten: ‘We kijken heel tevreden terug op Rolling Loud Rotterdam 2023. Een editie gevuld met enthousiast publiek, fantastische artiesten en ook mooie recensies. We hebben op vrijdag en zaterdag per dag 30.000 bezoekers mogen ontvangen en voelden ons direct heel welkom in Ahoy en in Rotterdam. Echter, vooruitblikkend naar 2024 is er besloten dat er geen tweede editie van Rolling Loud Rotterdam zal komen. Rolling Loud heeft andere plannen voor de Europese markt en de stijgende kosten voor het organiseren van een festival van deze grootte maakt het een risicovolle onderneming.’

In Hef’s Rookworst podcast legde boeker Maarten van Vugt eerder dit jaar al uit dat het organiseren van een festival als WOO HAH! in Beekse Bergen niet meer op te brengen was, door een combinatie van enorme gages voor Amerikaanse ster-rappers en gestegen kosten. Dat laatste is uiteraard voor alle festivals een probleem, maar volgens Joost van Abeelen zorgt het er wel voor dat Mojo niet meer kiest voor een hiphop only festival, en dat hiphopliefhebbers hun heil zullen moeten zoeken bij festivals als Lowlands en Down The Rabbit Hole.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12