PP18: Tom Walker solliciteert naar een upgrade

Singer-songwriter is te veel van de tekentafel

Pinkpop is nog lekker van het counterprogrammeren. Wie de hiphop van Ronnie Flex niet trekt, krijgt op Podium 4 lekker ‘echte muziek’, zo wordt Tom Walker geïntroducered. De Britse singer-songwriter heeft net een pan-Europese hit te pakken met 'Leave A Light On', een slimme hit met net dat likje moderene productie om op te vallen. Achter de schermen schrijft hij samen met Steve Mac, de hitproducer die geregeld Ed Sheeran, Clean Bandit en Anne-Marie over de vloer krijgt.

Met die wetenschap is het ook niet verrassend dat Walker vroeg in zijn set de EDM-popknaller 'I Took A Pill' In Ibiza van Mike Posner covert. Met smaak overigens, maar dat kan ook moeilijk anders dan met zijn uitstekend spelende begeleidingsband. Had Walker op Eurosonic nog alleen een drummer en een bassist bij zich, inmiddels zijn er ook toetsen. Met zijn optredens daar verzekerde hij zich van tientallen festivalshows.

Het lijkt alsof het allemaal van zelf komt, maar dit was welgeteld alweer zijn tiende Nederlandse optreden in krap anderhalf jaar. En dat werkt. Tussen de bedrijven door blijft nauwelijks tijd over om zijn aangekondigde debuutalbum What A Time To Be Alive af te ronden. Daarvan speelt hij al wel de nieuwe track 'Angels', die zijn marketeers vast in kunnen plannen in het hitplan. 

Muzikaal is er geen speld tussen te krijgen in deze uitertst professionele set, alleen komen we bizar weinig te weten over de mens Walker. Dat hij zijn liedjes als therapie schrijft hebben we al ettelijke keren ook elders gehoord. Maar dat is vast op te lossen op de volgende marketingmeeting met een of ander moodboard.

HET MOMENT:
Uiteraard de hit 'Leave A Light On'. Op papier natuurlijk het ultieme meezingmomentje, maar ook live wonderbaarlijk effectief. De Kygo-knikjes gaan wat naar de achtergrond, en hij rondt het festivalwaardig af met een heuse gitaarsolo. Walker zien we vast snel terug op een groter Pinkpop podium, de uitpuilende tent was nu eigenlijk al een maatje te klein voor hem.

Lees, kijk en luister meer Pinkpop 2018 hier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12