3voor12 Gelderland

4df19: Ares haalt de O162 naar de 024

Club Voerweg eet gretig uit Oosterhoutse hand

Als ietwat fashionably late Ares ergens na half twaalven op het podium van Club Voerweg stapt ligt de lat al hoog. Het merendeel van de toeschouwers van Snelle en Duckwrth zal inmiddels op bed liggen en Club Voerweg is gevuld met een wat ouder publiek, dat zin heeft in een feestje. Zelfs de ingestarte plaatjes van DJ Joenis van Brotherhood Squad voorafgaand aan de show krijgen de voorste rijen van Club Voerweg aan het moshen.

"Arie! Arie! Arie! Arie!" scandeert Nijmegen zodra de goedlachse Ares het podium van Club Voerweg opstapt. De rapper, overdag bekend als Rens Ottema, brak in 2012 door toen hij de tweede plaats in 101Barz-talentenjacht The Next MC behaalde. Toen nog een 17-jarig broekie met een backpack vol boombap, inmiddels heeft de rapper uit Oosterhout een meer volwassen sound. Gevoelige lyrics over donkere beats met invloeden uit trap en r&b maar, zal Ares later zelf ook in de set benadrukken, noem het vooral geen emo-rap. Denk eerder post-Post Malone. Dankzij deze specifieke sound gaan nummers snel op elkaar lijken, maar dat mag vanavond de pret niet drukken. Nijmegen slikt het als zoete koek.

Voor de live-show heeft Ares een dj/back-up-mc meegenomen en jawel, een gitarist. Deze laatste komt gedurende de show een aantal keer opdraven voor wat muzikaal behang maar zijn bijdrage is niet bepaald noemenswaardig. Op één nummer na dan.

HET MOMENT
Als gitarist Justin de eerste noten van 'Rolling Stone' aanslaat, klinkt een collectieve kreet van herkenning uit het publiek. "Papa is een Rolling Stone these days," rapt Club Voerweg luidkeels mee. Het repertoire van Ares krijgt deze avond sowieso een uiterst warm onthaal. Zelfs de meest mellow beats kunnen op een bescheiden moshpit rekenen, tot aan de achterste rijen op de heuvel staan boys hele coupletten mee te rappen en zodra het tussen nummers even stilvalt worden de “Arie! Arie! Arie!”-leuzen direct weer ingestart. Hij staat er zelf ook van te kijken. 

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12