LL23: Partiboi69 pakt vroeg sleutelmoment

Australische viral-sensatie schept hit na hit uit z’n envelopje

Zie je al die zonnebrillen? Die glazige visoogjes? De lodderige oogleden die op half zeven naar beneden druipen? We staan bij ghetto-house-influencer/Youtube-sensatie/poederpredikant Partiboi69 in de India, kwart over zeven ’s avonds en er staan net iets te veel mensen die eruit zien alsof ze al diep in het envelopje hebben getast en nu onderweg zijn naar de graveyard shift in de ArmadiLLow.

Kwart over keta dus bij Partiboi69, een New Kids Turbo-achtige Australiër met een markante kop en een Matrix-zonnebrilletje die keihard viraal ging met z’n Youtube-sets vol ghetto-house. De snellere Chicago house-variant vol vunzige teksten waar het zestienjarige jongetje in jezelf om moet grinniken, zoals we kennen van DJ Deeon en DJ Assault. Dat is nogal een gimmick (sorry jongens), maar de grap is dat Partiboi69 inmiddels ook omarmd wordt door de serieuze kant van de house- en technowereld (in Nederland stond-ie al op ZeeZout, Ohm en Intercell!) omdat hij zeer effectieve hardhouse/electro/ghetto-techbangers draait. Ok, hij is wel een beetje de Natte Visstick van Australië (zonder de ADHD-draaistijl), maar in een wereld waarin dj’s draaien in paardenmaskers en op technofeesten LARPen als middeleeuwse goblins is Partiboi69 echt niet zo’n vreemde vogel.

Alleen: waarom hij op Lowlands overdag en niet ’s nachts staat is me een raadsel, want dit is gewoon een dj-set van z’n eigen tracks met daarbovenop een cowboy die teringlelijk gitaar speelt. Partiboi69 kruipt ook eventjes achter de toetsen. Oh, en hij rapt zelfs eventjes. Crazy hoe los het hier gaat, dan blijkt ‘K On My D + C’ opeens zelfs een meezinger. ‘I love ketamine so fucking much / I love it so much I put it all on my crotch / I got ket, on my dick, ket on my dick / Ket, on my dick, I said “ket on my dick.’ Ja, precies ja.

HET MOMENT:
'Whos got the ketamine?' klinkt het in ‘Ketamine dreams’, en twee jongens met bucketheads trekken hun envelopje open. Publieksparticipatie is ook een kunst.

Kijk de hele show van Partiboi69 terug in de Lowlands-playlist op ons 3voor12 YouTube-kanaal.

Volg Lowlands het hele weekend via onze livestream en kijk op zaterdag- en zondagavond alle hoogtepunten in de Lowlands-uitzendingen op NPO 3

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12