3voor12 Overijssel

Mother's Finest in uitverkocht Burgerweeshuis

Wat kun je verwachten van een band die begon in 1970? Bekende nummers als Baby Love, Piece of the Rock en Love Changes. Een zangeres die haar 70ste levensjaar nadert en een aantal geweldige muzikanten.

Tekst en foto's: Roy Manuhutu

Ruim een half uur verlaat klinken de eerste gitaarklanken door de speakers. Het Burger is mudje vol uitverkocht. De leadgitarist ‘Mo’ swingt met zijn gitaarspel, de bassist ‘Wyzard’ en tweede gitarist Hayes spelen samen met de familie Murdock de funky rocknummers vloeiend aaneen en hebben niets aan kracht ingeboet. Bijna moeiteloos worden de nummers aaneen geregen. Het publiek kent en waardeert de nummers. Het grote enthousiasme bereikt een eerste hoogtepunt als de klanken van Mickeys Monkey worden ingezet.

Joyce Kennedy is met haar bijna 70 jaar nog steeds een genot om te beluisteren en haar enthousiasme straalt over op de rest van haar band. Zij wil dat het publiek met haar aanstekelijke optreden meedoet. Na enige aarzeling doet het publiek dan toch nog mee. Het over het algemeen iets oudere publiek geniet zichtbaar van het optreden.

Als toegift het mooie nummer Cry Baby, waarbij Joyce zichtbaar haar gevoel laat zien. Het was een optreden dat nog maar eens heel duidelijk maakt dat deze muziek, hoewel jaren geleden gemaakt, ook in deze moderne tijd nog steeds funky klinkt en, door Mother’s Finest superstrak neergezet, je met een voldaan gevoel huiswaarts laat keren.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12