steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Schnellertollermeier durft spanning heel erg rustig op te bouwen

Publiek valt weliswaar uiteen als Zwitserse gatenkaas

Toen we Schnellertollermeier wilden checken op Spotify vielen twee dingen op: er staan pas twee nummers op de streamingdienst, beide rond de zes minuten, maar wel allebei met de toevoeging 'Single Version'. Doorgaans een aanwijzing dat de albumversie wat langer is. Live blijkt 'wat langer' een understatement.

Het Zwitserse Schnellertollermeier is een drietal met op het oog traditionele rock-instrumenten. Bas, gitaar, drums. De instrumentale nummers worden geduldig opgebouwd, maar gitaar- en bas-melodieën worden op onverwachte momenten net zo lief afgebroken of een andere richting ingestuurd. Op z'n best levert dat spannende, instrumentale math-rock-stukken op die dankzij de 8/4-maat toegankelijk genoeg blijven. Het nieuwe, nog titelloze slotnummer zit dan weer dichter bij de sfeervolle post-rock van Godspeed. 

Toegankelijk genoeg, althans, voor wie de concentratieboog van een schaker heeft. Want wat lopen er al veel mensen weg bij openingsnummer 'Rights', dat live drie keer zo lang wordt uitgesponnen als in de 'Single Version' op Spotify. Naar verluidt zijn de Zwitsers een persoonlijke favoriet van Valkhof-programmeur Robert Meijerink, die tijdens het optreden nog een shout-out krijgt van de band. Stoer dat ie ze hier midden op de avond heeft gezet in plaats van vóór het veel toegankelijkere TootArd. De volgende keer graag een losse avond in Merleyn.

HET MOMENT:
Bij het derde nummer (van de vier!) pakt de bassist er een strijkstok bij. Daar is sinds Sigur Rós eigenlijk geen band meer mee weggekomen, maar vooruit: er gebeurt iets. De spanningsboog is weer even opgeladen.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland