steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Grenadeers haalt het vrouwelijke in zichzelf naar boven op nieuwe single ‘Ogygia’

Alternative rockband releaset elke maand één single van debuutalbum

De alternatieve rockband Grenadeers heeft een ambitieus releaseplan uitgedacht voor wat uiteindelijk het debuutalbum moet worden. Het zestal uit Amsterdam en Utrecht brengt 11 maanden lang een single uit, met aan het einde als klap op de vuurpijl het hele album. Vandaag is de zevende single ‘Ogygia’ verschenen.

Muzikaal zit Grenadeers met stevig gitaarwerk en een groovende bas en drums in het straatje van desert rock, maar ‘Ogygia’ heeft een hoger tempo en is feller dan een aantal van de eerdere nummers. Net als bij de EP Chasing The Stereotype uit 2016 heeft de band voor de elf nummers van het aanstaande album gewerkt met producer Alain Johannes, die zijn sporen heeft verdiend met producties voor Queens of the Stone Age, Them Crooked Vultures, Arctic Monkeys en PJ Harvey.

“Elke song heeft een eigen identiteit en we willen niet dat die ondergesneeuwd raakt tussen de andere songs”, is de toelichting van de band bij de release-strategie. Elk nummer krijgt zo individueel de aandacht. “De tekst van 'Ogygia' is gebaseerd op Griekse mythologie en gaat over het in de ban zijn van een vrouw of het vrouwelijke in jezelf accepteren.” In de lyric-video is zanger Siep van Rijswijk te zien die voor de spiegel staat en aan de slag gaat met onder andere eyeliner, oogschaduw en lippenstift. “Wij vonden het wel leuk om het thema van het nummer een leuke twist te geven”, vertelt Siep. “Plus het is wel leuk om te laten zien dat je wel binnen vier minuten klaar kunt staan” voegt hij daar lachend aan toe.

Hoewel de band behoorlijk op koers ligt met het uitbrengen van singles duurt het nog tot maart 2019 voordat het debuutalbum uitkomt. In de tussentijd kun je Grenadeers wel live zien. Siep: “We spelen op 15 december in Stathe in Utrecht en op 28 december in Stiels in Haarlem. En houd onze socials in de gaten voor een speciaal project op 11 en 12 januari.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht