Kijk terug: Little Simz live op Lowlands 2018

Britse rapper kwam haar kroon opeisen

De jonge Noord-Londense rapper Little Simz mag Kendrick Lamar al tot haar fans rekenen. In haar tracks hoor je ook echo's van die Lowlands-headliner: snelle, precieze flows met veel nadruk op de teksten, die vooral moeten gaan over real shit. In Simz' geval meestal over 'the grind': keihard werken om de top te bereiken. Of over het zijn van een outsider, iemand die moet leren om in zichzelf te geloven omdat niemand anders het doet. En die kroon die ze zo graag wil, verdient ze eigenlijk ook. 

Op Lowlands rapte ze trefzeker en nauwkeurig. Waar de andere jonge rappers zochten naar een moshpit (of zes), zocht Sims nadrukkelijk een andere weg omhoog. Hoe ze dat precies deed lees je hier in de concertrecensie. In de opname van de show kun je hiernaast zien hoe Little Simz de troon kwam opeisen en zich ontpopte tot een van de verrassingen van Lowlands 2018. 

Wil je meer Lowlands? In dit dossier vind je al onze recensies, interviews en stories. Kijk je liever nog meer shows terug? Hier vind je heel veel live-opnames, o.a. van De Jeugd van Tegenwoordig, Leafs en Jacin Trill. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12