steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Broken Brass Ensemble laat het Valkhof kolken

Niet spannend, wel feest

Broken Brass Ensemble maakt feestmuziek, music for the masses. En in dat opzicht zijn ze een vreemde eend in de bijt op het Valkhof. Waar op de muzikaal veel avontuurlijkere donderdag het dwarse Schnellertollermeier bijvoorbeeld nog op hetzelfde Arc-podium stond.

Maar wat is beter dan de Vierdaagsefeesten eindigen met koper. De mannen van Broken Brass Ensemble zijn tenslotte het anarchistische antwoord op de vele fanfares en harmonies die de Vierdaagse overdag voor de wandelaars muzikaal opluisteren. BBE maakt marsmuziek-on-speed. Lekker met de voetjes van de vloer, voor wandelaars die het tot op het Valkhof gered hebben na vier dagen wandelen en die het óók nog tot 23:45 uur volgehouden hebben op deze feestlocatie.

Dat zullen er ongetwijfeld niet heel veel meer zijn. Maar voor niet-wandelaars is het ook aangenaam toeven bij deze afsluiter. Hoewel nagenoeg alles koper is wat de klok slaat en er bijvoorbeeld nauwelijks gezongen wordt, serveert Broken Brass Ensemble haar eclectische muzikale cocktail met verve.

HET MOMENT:
Cover en prijsnummer ‘Thrift Shop’ is de ultieme afsluiter. Met deze Macklemore & Ryan Lewis-cover laat de band het publiek niet alleen vrolijk op en neer springen, maar ook vrolijk van links naar rechts hossen. Misschien is Broken Brass Ensemble niet de gedroomde headliner van deze laatste dag. Maar wél een hele lekkere afsluiter.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland