3voor12 Den Haag

Parkpop 2018: Tumbleweed

Dansjes en zonnestralen met F.A.S.T.-veteranen

Producersduo en live act Tumbleweed gaat als een speer en is niet makkelijk in een hokje te plaatsen. Reden genoeg dus, om even een kijkje te nemen bij het optreden van de F.A.S.T.-veteranen op Parkpop.

Bij de eerste klanken lijkt de toon gezet: Tumbleweed opent het optreden met een instrumentaal intro en meeslepende beats. Zangeres Biba Beusker komt even later het podium op om het plaatje af te maken en een nieuw nummer aan te kondigen. “Gewaagd”, aldus Biba. Het Parkpoppubliek stroomt snel naar het podium toe om de boel eens goed te aanschouwen.

Muzikaal zit het werk van het duo goed in elkaar: hiphop, reggae en pop wisselen elkaar af in twee talen en geen nummer is hetzelfde. Toch lijkt Tumbleweed als live act nog niet helemaal op zijn plek te zijn op het podium. De zang is niet altijd even overtuigend – wellicht een combinatie van verkeerd geluid en een dikke verkoudheid – en ook de dynamiek tussen de bandleden is meer dan eens ver te zoeken.

Het lijkt Parkpop niks uit te maken: het zonnetje laat zich af en toe zien en er wordt flink gedanst. Tumbleweed is er één om de komende tijd in de gaten te houden.

Het moment: Voordat er een fantastisch reggae-nummer wordt ingezet, vraagt zangeres Biba het publiek om eens even héél snel hun jointjes te rollen. “We zijn niet voor niks op Parkpop, toch?”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12