3voor12 Utrecht

Sherman Oaks wil van popimage af in nieuwe live video

“Live zijn we een stuk harder en intenser”

Het Utrechtse viertal Sherman Oaks brengt een nieuwe live video uit. Vlak voor een van hun oefensessies in dB’s bellen we met Kyon Edelenbosch en Matteo Karkazis.

Met de nieuwe live video probeert de band het pop-imago van zich af te schudden. Dat imago ontstond na de eerste EP die de band uitbracht. “Het doel van onze eerste EP was om Beach Boys-achtige invloeden erin te verwerken. Hierdoor werden we ook erg geassocieerd met radiopop. Met deze video willen we laten zien dat we ook andere muziek spelen dan we hebben opgenomen. En dat het live ook een stuk harder en intenser kan zijn.”

Het idee ontstond na een optreden in Studio Patrick. “We werden uitgenodigd door Stefan Breuer (The World Of Dust) om daar te spelen. De sfeer was daar heel fijn en het paste goed bij ons”, vertelt Edelenbosch. “Daarom besloten we om in dezelfde ruimte de video met Breuer en cameraman Ab Al-Tamini (Rogue Minor) op te nemen.” Aan het live spelen zonder publiek moest de band wel even wennen. “Het was apart om live te spelen zonder publiek. Het voelde aan als een repetitie, maar met een beetje meer angst.”

In de video speelt de band twee oude nummers en sluiten ze af met hun nieuwste nummer ‘Silence’. “Het is voor het eerst in anderhalf jaar dat er weer iets van ons uitkomt”, vertelt Edelenbosch. “We vinden het ook wel moeilijk om iets uit te brengen. Het is allemaal heel persoonlijk en we zijn nogal perfectionistisch.”


Te zien: Sherman Oaks
8 juni @ dB’s met Ismena,
22 juni ('s middags) @ Vechtclub XL Zomerfestival,
22 juni ('s avonds) @ dB's met Ismene.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12