steun 3voor12

Wie of wat is nou dat grote vraagteken op Best Kept Secret?

Drie keer gokken naar het grote geheim (en waarom wij denken dat het Despacio is)

Je hebt 'm vast al gespot: dat enorme vraagteken aan de rechterkant van het Best Kept Secret-blokkenschema. Het hele weekend lang, en buiten de normale podia om. BKS laat er niets over los, maar wij willen best een gokje wagen. Een paar opties, met één duidelijke favoriet:

1. Eten/zitzakken/performancekunst/een moestuin
Het hele randgebeuren blijft voor festivals belangrijk. BKS kreeg vorig jaar rockhol The Casbah en karaoke-relaxplek Tokyo Hill. In een interview met Festileaks verklapt Roosmarijn Reijmer van Friendly Fire dat Tokyo Hill niet terugkomt. Ze houdt geheim wat ervoor in de plaats komt, maar: ‘Best Kept Secret is nooit van de randzaken.’ Duidelijk.

2. Een ‘geheim’ podium met ‘geheime’ feestjes
Op Down The Rabbit Hole doen ze al een paar jaar aan net-niet-geheime feestjes. Dat zou BKS ook best kunnen doen. Maar dat valt ook weer in de categorie ‘randzaken’, toch? Een bos- of toilettenrave is toch wat veel gekkigheid. Krijg je het serieuzemuziekpubliek van Best Kept Secret zover om in een bos met pleerollen te gaan gooien? Of is dat een te grote cultuurschok?

3. Despacio!
Deels wishful thinking, maar er zijn echt aanwijzingen voor. Despacio is het soundsystem van LCD Soundsystem-frontman James Murphy (die sowieso op BKS komt!) en de gebroeders DeWaele, beter bekend als Soulwax. Ze draaien er zelf en nodigen gast-dj's uit. Despacio is geen act, maar een geluidssysteem dat 30.000 kilo weegt en per vrachtschip vervoerd moet worden. Op andere festivals was Despacio ook een 'all weekend long'-fenomeen. En het is al in Europa: vorige week stond het op All Points East, de week na Best Kept Secret staat het op Sonar. In Despacio gaat het niet om de dj of CO2-kanonnen. Zowel indiesnobs als feestbeesten worden er gelukkig van. Het duurt het hele weekend, het is z'n eigen podium, het draait om de muziek, en het is al in de buurt. Het kan toch bijna niet anders, of we staan volgend weekend allemaal in het aardedonker los te gaan in Despacio?

Meer BKS-voorpret.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk