Red Hot Chili Peppers en Post Malone eerste twee headliners Pinkpop

Limburgs festival voor het eerst al in november in verkoop

De eerste headliner van Pinkpop 2020 is bekend: Red Hot Chili Peppers is op vrijdag 19 juni de afsluiter van het hoofdpodium, rapper Post Malone doet dat op de zaterdag. Naast de Californische rockband zullen ook Deftones, Keane, Zara Larsson en Disturbed naar Landgraaf komen.

De Peppers deden het festival vier keer eerder aan. De eerste twee keer toen hun grote doorbraak nog moest komen, in 1988 en 1990. In 2006 speelde de band een sleutelrol in de gang van Pinkpop naar megaheadliners. Tien jaar later, in 2016, was Red Hot Chili Peppers voor het laatst in Limburg. Toen raakte bassist nog per ongeluk een fotograaf midden in het gezicht met zijn bas. Diezelfde Flea - die momenteel net een autobiografie uit heeft - bevestigde onlangs dat in 2020 ook een nieuw album van de band moet verschijnen. 

Voor Post Malone wordt het zijn debuut in Landgraaf. De rapper scoorde de laatste jaren enorme hits met 'Rock Star', 'Sunflower' en 'Better Now'. Hij was al eens subheadliner op hiphopfestival WOO HAH!, maar zijn show op Pinkpop wordt zijn eerste headlineshow op een Nederlands festival.

Minstens zulk groot nieuws: de kaartverkoop voor Pinkpop begint al op 23 november. Normaal gesproken wacht Pinkpop altijd tot na de persconferentie in februari, wat in vergelijking met andere festivals erg laat is. De ticketprijs van Pinkpop blijft gelijk aan vorig jaar.

Pinkpop vindt plaats van 19-21 juni 2020 in Landgraaf. In ons dossier vind je meer #nieuwenamen. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12