3voor12 Breda

BB18: Toegankelijk Frantic gaat er goed in bij het Bredase publiek

Gemiddelde leeftijd slaat over op publiek

De jongens hebben pas een gemiddelde leeftijd van zeventien jaar, maar hebben wel een plek op het Breda Barst podium gewonnen door de publieksstem. Daarnaast staan Kunstbende Brabant en de Bredase Band Battle op hun naam. Daarmee hebben we het natuurlijk over Frantic. De Bredase band stond op de zondagmiddag op het Future Podium.

De gemiddelde leeftijd van het publiek zegt eigenlijk ook al wat over de band: Frantic is nog erg jong en straalt dit ook uit. Daarentegen klinkt hun muziek vooral volwassen, met snijdende gitaarriffs en doordringende drums. Dat de muziek soms wat té veel lijkt op de grotere namen uit de rockscene is de jonge gasten snel vergeven. Er hangt namelijk een hoge aaibaarheidsfactor aan de band. Wellicht dat er daarom ook zoveel mensen bij het Future Podium te vinden zijn.

Een stap naar voren doen is bij veel bands teveel gevraagd. Bij Frantic weet het publiek niet hoe snel het naar voren moet stappen. Maar laten we eerlijk zijn: het is toegankelijke muziek voor iedereen met veel herkenbare melodieën die zeker rond etenstijd er goed ingaan. “Kennen we deze nog?”, vraagt de band vrijwel aan het einde van de set. Er komt geen naam en ook het publiek lijkt het nummer niet te kennen. Geen probleem, meebewegen gebeurt toch tijdens het frietje.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12