Awakenings Festival krijgt geen vergunning voor september

Grootste techno-evenement van Nederland opnieuw uitgesteld

Ze dachten safe te zitten met een nieuwe datum in september, en met de recente voortgang in de opening van Nederland leek dat vertrouwen terecht, maar Awakenings Festival 2021 gaat toch niet gebeuren. Het grootste techno-festival van de wereld maakte dat bekend in een kort statement. Awakenings laat weten met pijn in het hart te moeten uitstellen, omdat de gemeente geen vergunning afgeeft voor het evenement. 

Awakenings zit normaal gesproken in het laatste weekend van juni, maar zocht al vroeg een alternatieve datum op 11 en 12 september. De line-up was al bekend - alle grote kanonnen zouden er gewoon bij zijn - maar nu gaat het feest dus alsnog niet door. Volgens de gemeente Haarlemmermeer heeft de afwijzing te maken met inzet van hulpdiensten, zegt een woordvoerder tegen het Parool. 'Dan zijn er al evenementen als Mysteryland en de Formule 1. We hebben dan niet genoeg hulpdiensten beschikbaar om al die evenementen door te laten gaan. De politie heeft afgelopen jaar al veel overuren gedraaid, terwijl er nauwelijks ruimte is om verlof op te nemen.'

Het is bepaald niet het eerste festival dat alsnog sneuvelt. Zelfs na de magische datum van 1 juli waarvoor een garantiefonds opgetuigd is en waarvoor nu in het routeplan de lichten op groen staan. Wildeburg maakte twee weken geleden bekend dat de situatie te onzeker is, Welcome To The Future trok de stekker eruit en ook Into The Great Wide Open gaat zich richten op een alternatief programma in het eerste weekend van september.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12