DTRH19: Steeds sneller dansen bij Agar Agar

Arpeggio’s klonken dit weekend nergens zo goed

Vorig jaar was Agar Agar op Lowlands de perfecte brug tussen dag en nacht. Dat is op Down The Rabbit Hole niet anders. Vorig jaar bracht Agar Agar eigen security mee om deze zonder shirt de show open te laten breken. Dat is op Down The Rabbit Hole niet anders. Vorig jaar was Agar Agar een van de meest frisse en coole dance-acts op Lowlands, dat is op Down The Rabbit Hole niet anders.

Weinig nieuws dus? Dat niet. Want de vrolijke, met arpeggio’s en pulsende bas gespekte liedjes van het Franse duo zijn nu ook thuis te beluisteren op debuutplaat The Dog and the Future. Gouden tip voor elk huisfeestje waar zelfs je meest coole kunstacademievriendin haar mand moet verlaten om te dansen op een tweedehands koffietafel. En dat gebeurt in de Fuzzy Lop dus ook.

Maar niet gelijk. Agar Agar neemt de tijd en vertraagt de eerste helft steeds wat meer. De arpeggio’s worden trager en de teksten van zangeres Clara Cappagli krijgen meer ruimte. Leuk voor op plaat, maar toch lastig in een smachtende Fuzzy Lop. Wanneer twintig minuten voor tijd het duo de tempo-knop weet te vinden en hem minstens 20 bpm omhoog schroeft, gaan armen, benen en de laatste zweetdruppels fanatiek de lucht in.

HET MOMENT
‘Sorry, ik vergat even wat ik moest doen’. Met een harde lach stort Clara Cappagli zich in een a capella stuk dat ontbrak. Iedereen staat stil. Voor het eerst klinkt er geen arpeggio en dat is even wennen. Als na twee abstracte minuten van gezang en gebrul ‘Lunatic Fight Jungle’ dan toch wordt ingezet, staan zelfs de meest zware zondagvoeten niet meer stil.

Voor meer Down The Rabbit Hole 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12