steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Seedy Jeezus rockt en overtuigt tijdens zwaarste clash van de week

Al die van het vuurwerk willen winnen moeten mannen met baarden zijn

Voor velen een van de hoogtepunten van de Vierdaagsefeesten: de Waal in Vlammen. Aan de artiesten die tijdens deze vuurwerkshow geprogrammeerd staan de ondankbare taak om de velden zo goed mogelijk gevuld te houden. Op het Valkhof Festival is het aan Seedy Jeezus om het publiek in het park te houden. Dit lijkt slechts deels te lukken: het veld is voor de helft gevuld. Maar ondanks dat ze het op papier opnemen tegen de ‘headliner’ van de Vierdaagsefeesten gaat de band in de hoogste versnelling uit de startblokken.

En zo maken ze zo effectief mogelijk gebruik van hun programmering, want na Pallbearer zijn de aanwezigen duidelijk toe aan een hoger tempo. Tijdens de set worden nummers van het debuut Seedy Jeezus gespeeld, maar het gros is nieuw materiaal van het meest recente album Polaris Oblique. Nou ja, nieuw materiaal. Alles heeft de herkenbare 70s hardrock vibe, dus vernieuwend kunnen we het niet noemen. Wel is de formule nog eens goed gepolijst, waardoor we een strakke show voorgeschoteld krijgen. Solo’s volgen elkaar in rap tempo op en frontman Lex “Mr. Frumpy” Waterreus zoekt herhaaldelijk contact met het publiek.

En met succes, want de sympathieke, bebaarde heren krijgen steeds meer bijval en tegen de tijd dat de rook boven de Waal is weggetrokken eet het publiek uit hun hand. Dit culmineert tijdens het laatste nummer 'Sun In My Car' als de band zonder problemen het Valkhof aanzet tot een 'shout-a-long'. Het is cheesy, maar past perfect bij een band die zichzelf niet te serieus neemt. Juist door die houding is het een geslaagd, onvervalst rockfeest geworden.

HET MOMENT:
Ook onder de Seedy Jeezus-fans bevinden zich genoeg mensen met fear of missing out die de jaarlijkse vuurwerkshow niet willen missen. Gelukkig zijn beide te combineren vanaf het verhoogde plateau op het Valkhof. Maar al snel is duidelijk dat voor veel van hen de muziek aantrekkelijker is dan de show op de Waal. 1-0 voor de Australiërs.

Volg het Vierdaagsedossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland