3voor12 Friesland

Nieuws: Eilân... wel of toch niet?

Of het festival op Terschelling doorgaat is nog steeds onzeker

Op donderdag 29 augustus lazen we op de Facebookpagina van het het festival Eilân nog dat bezoekers zich geen zorgen hoefden te maken over het niet doorgaan van het festival. De rechter had die dag besloten de evenementenvergunning op te schorten nadat bleek dat de gemeente in de fout was gegaan aangaande de procedures voor de aanvraag van de vergunning. Maar goed, er wordt door de organisatie dus op het hart gedrukt dat er alles aan gedaan wordt om de 6000 bezoekers die een kaartje hebben gekocht een onvergetelijk festivalweekend te bezorgen in september. 

Echter, bij het openslaan van de Leeuwarder Courant van een dag later domineert op pagina 2 de kop: 'Festival Eilân op Terschelling mag niet opbouwen (en zoals het nu staat niet doorgaan)'. Een artikel dat uiteraard geschreven is naar aanleiding van de uitspraak van de rechter op donderdag, waar de organisatie dus diezelfde dag nog op reageert en probeert de moed erin te houden. Ook in dat artikel geeft initiatiefnemer van het festival Daniël van Drunen aan hoopvol te zijn wat betreft het doorgaan van Eilân.

Aanstaande maandag moet er meer duidelijkheid komen over het al dan niet doorgaan van het festival op Terschelling, aldus Gerrit Jan Moes namens de organisatie in een telefoongesprek met Omrop Fryslân.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12