steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Ink Bomb verkoopt akoestische song van Against Me! voor goed doel

Derde verkoop actie voor OutRight Action International

De Nijmeegse punkrockers van Ink Bomb verkopen ook dit jaar weer een akoestische cover voor een goed doel. Ditmaal heeft de band gekozen voor 'Black Me Out' van de Amerikaanse punkrockband Against Me! Het nummer komt uit op 7 december en zal te koop zijn voor 3 euro. De band doneert de volledige opbrengst aan OutRight Action International, een LGBTIQ-organisatie.

Keuze
OutRight Action International is een organisatie die wereldwijd schendingen van mensenrechten en gewelddadigheden tegen mensen vanwege hun seksuele geaardheid of genderidentiteit documenteert en publiekelijk aankaart. De keuze voor deze organisatie is duidelijk: “Wereldwijd staan mensenrechten onder druk. Wij willen op deze manier bijdragen aan het belangrijke werk dat OutRight Action International, in samenwerking met lokale organisaties, doet." 

“Juist omdat in de band Against Me! een transvrouw zingt en gitaar speelt, vonden wij dit nummer goed bij het goede doel passen. Bovendien vinden we de muziek erg tof.”

Eerdere donatiecovers
DIt is de derde keer dat Ink Bomb een akoestische cover verkoopt voor een goed doel. Vorig jaar coverden de Nijmegenaren de jaren 80-hit Time After Time van Cyndi Lauper voor het Surf Project. In 2016 was het de punkklassieker Nothing With You van de Descendents. De donatie ging toen naar de Kledingbank Nijmegen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland