ESNS18: Arp Frique krijgt Noorderslag voorzichtig in beweging

Rotterdammer verzamelt bont disco-collectief om zich heen

Het is een bont gezelschap, in de soul- en jazz-zaal van het festival. Een percussioniste in een catsuit, een zanger in een wit pak, een fluitist in een lange regenjas, een zonnebril en een gleufhoed. En dan ook nog flink wat andere muzikanten. In het midden, achter een geschilderd altaar de man die iedereen bijelkaar heeft gebracht. Cowboyhoed op, gebreid vest met konijnen, goudenglitterband aan zijn gitaar en haast vanzelfsprekend een weelderige baard. Het is de Rotterdammer Niels Nieuborg, die met het project zijn voorliefde voor Kaapverdische en Surinaamse muziek kanaliseert.

En een EP op Rush Hour he, dus dansbaar?
Zeker weten. Ze beginnen meteen met een Ghanese funkcover.. Halverwege de show komt er een extra zanger bij, tegen het eind nog een bonusmuzikant: Surinames beroemdste fluitist, Ronald Snijder. En dan wordt er alleen nog maar verder opgeschakeld.  

Maar is het bij zo'n act niet gevaarlijk dat het richting Gezellige Bruiloftband gaat?
Nope. Daarvoor zijn de muzikanten die op het podium staan veel te goed. Het enige onhandige is dat het geluid een grote brij is, waardoor accenten allemaal wegvallen. En juist die accenten zouden het zelfs op het wat stugge Noorderslag kunnen veranderen in een kolkende massa. Nu blijft het bij wat voorzichtig bewegen.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12