3voor12 Den Haag

Grauzone komt met nieuwe namen

Het underground festival moet tenslotte twee dagen vullen

Grauzone 2020 mag dan nog niet écht voor de deur staan, de line up begint al flink vorm te krijgen. Eerder kondigde het festival, dat op 7 en 8 februari plaatsvindt, al een eerste lading namen aan. Onder andere Shame, koploper in de nieuwe Britse postpunk scene, en Japanse krautrock pionier Damo Suzuki stonden hiertussen. Maar Grauzone gaat in 2020 voor het eerst twee dagen vullen, dus wie kunnen we nog meer verwachten?

In de nieuwe lijst staan onder meer oud Sonic Youth frontman Thurston Moore, de industrial-pioniers (goh, alweer pioniers) van Test Department en Haagse synthesizer legende Legowelt. Thurston Moore kennen we nog van Crossing Border. Hier speelde hij één nummer van 75 minuten. En dat was heftig. Op Grauzone schijnt hij een heel andere set te gaan spelen. Dit kan alleen maar interessant worden.

Test Department (of Test Dept) staan bekend om de ruige en overdonderende shows. De show op Grauzone is de eerste van de band in Nederland in dertig jaar. Legowelt kiest voor Grauzone een filmklassieker die hij voorziet van een nieuwe soundtrack. Met het Belgische Cabaret Nocturne blijft men in horror-sferen met zijn minimal dark synth wave en onheilspellende baslijnen.

Benieuwd naar alle namen? Je vindt de line up hier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12