LL18: Leafs slaagt met vlag en wimpel

Rapper uit Almere ontstijgt zijn Amerikaanse voorbeelden

Hoe cute: Leafs trekt zijn schooljuf op het podium en geeft haar een hele royale knuffel. 'Ik heb geen onvoldoendes op m'n cijferlijst en dat komt allemaal door haar.’ Hij heeft ook echt zijn rapport meegenomen! Het zegt veel over de 16-jarige rapper uit Almere. Hij komt wellicht met bivakmuts en kogelvrij vest aanlopen (want je weet nooit!!!), maar is de liefste jongen die je je kunt voorstellen. Eentje die genoeg heeft van die Instagram-girls, een liedje opdraagt aan zijn vriendinnetje (want ze is ‘One in a Million’) en ook zijn moeder nog op de planken haalt. 

Hij trekt bovendien het leukste publiek denkbaar. Gastjes met lang haar, een gekke stijl en neuspiercings, en meisjes met SMIB-shirts die ook gewoon van Sonic Youth houden. Telkens beantwoorden ze Leafs z’n verzoekjes om moshpits gretig. Maar tegelijkertijd zijn die gigantische kolkende pits poeslief. Je maakt er meer kans op nieuwe verkering dan op een bloedneus, zeg maar. 

Dat continue gebedel om een pit gaat op den duur wat vermoeien, maar het is zeker een hele leuke show die nog eens laat zien dat de nieuwe generatie Nederlandse rappers live echt een stap heeft gezet. Twee jaar geleden zag je meestal een dj de liedjes inclusief vocals instarten, waar rommelig overheen werd gemompeld. Leafs rapt juist compleet on point, met de autotune loeihard over zijn stem. Veel beter nog dan zijn Amerikaanse voorbeelden Migos, Playboi Carti en Lil Yachty. Geen onvoldoendes? Zeg maar gerust: een dikke acht!

HET MOMENT:
‘Dit is m’n beste vriend’, zegt Leafs terwijl hij z’n MC omhelst. ‘Heb je iemand bij je van wie je houdt? Hou elkaar stevig vast. Ik tel tot 1, dan zeg je dat je van elkaar houdt.’ De hele tent: ‘IK HOU VAN JOU!!!!!!’

Kijk deze show hier terug en lees meer over Lowlands na via ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12