PP23: Traantjes van geluk bij Niall Horan

Ex-One Direction lid maakt een relaxte indruk

De Ierse zanger Niall Horan kan ontspannen beginnen aan zijn allereerste Europese festivalshow ooit. Hij heeft zojuist gehoord dat zijn derde album The Show in Nederland op nummer 1 staat, z'n nieuwe single Megahit is en de twee Ziggo Dome shows die hij eerder deze maand aankondigde zijn ook uitverkocht. Ontspannen oogt hij, in zijn lichtblauwe zomerpak en zonnebril, moeiteloos klinkt ook zijn set.

Bij One Direction was Niall Horan altijd al ‘de jongen met de gitaar’, de muzikant van de band. Terwijl Harry Styles als cross-generation sekssymbool voor de pop-jackpot ging en Zayn Malik vanuit zijn duistere hoekje futuristische r&b ging maken, bleef Horan altijd netjes rechtdoor koersen, navigerend op acts als George Ezra, The Lumineers en John Mayer. Dat klinkt alsof hij nogal een saaie jongen is, maar er kleeft wel een geinig verhaal aan hem dat extra leuk is gezien wie er een uur voor hem op het grote Pinkpop-podium speelde: Ellie Goulding. Het verhaal gaat namelijk dat Ed Sheeran - de grote Ed - het liedje ‘Don’t’ wijdde aan haar, toen ze hem bedroog met Niall. Niets van waar, volgens Ellie. Dat wil zeggen: ze ontkende ooit een relatie met de roodharige superster gehad te hebben, dus die dates met Niall waren geen vreemdgaan.

Goed, terug naar het moment. Hij speelt vanmiddag met zijn uitgebreide band een solide set vol MOR-pophits, van de stijlvolle nieuwe ballad ‘Heaven’ tot het sensuele slaapkamerhit ‘Slow Hands’. ‘This Town’, zijn eerste solohit, raakt op het veld nadrukkelijk een snaar. Het is een van zijn vroege sololiedjes, het gaat over zwelgen in de geur van een vertrokken geliefde en het is duidelijk nu al nostalgie.

HET MOMENT:
Maar de echte tranen van geluk komen massaal als Niall ‘Story Of My Life’ inzet, een van de grootste hits van One Direction, een liedje over de jacht op een meisje. De camera’s registeren gretig de vingertoppen die druppels uit ooghoeken vegen, en ook verderop zitten twee meiden van inmiddels een jaar of twintig op de schouders van hun vriendjes uit volle borst mee te zingen met de soundtrack van hun jeugd. Niall Horan wil een serieuze songwriter zijn, maar hij is tegelijk alles behalve bezig zich af te zetten tegen zijn verleden.

NTR, VPRO en BNNVARA verslaan Pinkpop op 3FM, NPO2 extra en 3voor12.vpro.nl/pinkpop. Op TV (NPO3): zaterdag 17 juni (22-23:30 uur) en zondag 18 juni (20:15-23:15 uur).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12