Video: Danny Vera en de emotionele rollercoaster van Roller Coaster

Over de magnolia in zijn tuin en het spelen op begrafenissen.

In de tuin van Danny Vera’s ouderlijk huis, waar de zanger sinds het overlijden van zijn ouders woont, staat een magnolia boom. Het is de boom die zijn vader plantte op de verjaardag van Danny’s moeder. Het is ook de boom where magnolia grows, zoals hij in het refrein van Roller Coaster zingt. Danny Vera’s tokkelende en opzwellende megahit over de hoge hoogtes en diepe dalen van zijn leven is in Nederland niet meer weg te denken uit de canon van mooie liedjes.

Roller Coaster is dit jaar niet alleen de hoogste binnenkomer ooit in de Top 2000, maar ook de verrassende nummer vier in de Song van het Jaar-lijst. Eva Koreman sprak in de studio van Veronica Inside met Danny Vera over het overrompelende succes van het liedje. ‘Wij hebben ons e-mailadres van de website gehaald. Ik kon het niet meer aan om elke dag te beginnen met tien e-mailtjes of ik op een begrafenis kon spelen.’  

Zie hier hoe Duncan Laurence terugkijkt op het succes van Arcade en kijk hier onze uitzending van de Song van het Jaar terug. Inclusief interviews met o.a. Mozes and the Firstborn, WIES en Georgia.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12