ESNS23: Het is moeilijk nee te zeggen tegen Bumble B. Boy

Een show van deze kindvriendelijke imker is een surrealistische ervaring

Iedere artiest op Noorderslag heeft natuurlijk maar één doel: programmeurs en boekers imponeren. En daarvoor is meer nodig dan alleen een goede show, je moet ook een beetje kunnen netwerken en babbelen. Vaak worden die twee zaken los van elkaar gedaan. Bumble B. Boy besluit ambitieus om het over een andere boeg te gooien en doet er twee in één. De neuropunker laat zijn "zakenwaarnemers" tijdens de show zijn belangen behartigen. Dat doen ze met verve, zolang hun rol als achtergronddanser het toelaat. 

Bumble B. Boy weet ons te vertellen (via een vooropgenomen bandje, want hij is zelf te nerveus om in het openbaar te spreken) dat hij uit Australië is vertrokken wegens bepaalde aanklachten. In Nederland probeert hij zijn kindershow weer opnieuw te beginnen. Hiervoor heeft hij echter wel hulp nodig en daarom hoopt hij deze avond iemand van de NPO over te kunnen halen. Zijn "managers" proberen dit tijdens het optreden voor elkaar te boksen door kaartjes uit te delen en fanatiek te bellen met vertegenwoordigers. Dit hele geheel gaat gepaard met een enorme dosis hyperactieve punkmuziek. 

Het geheel heeft een chaotisch en bizar karakter. En het is een sensatie om te aanschouwen. Wie wil weten wat er allemaal gebeurt moet scherp opletten. Achtergronddansers vliegen alle kanten op in hyperactieve choreografieën. Losse nummers zijn niet te onderscheiden. Het geheel voelt meer als een aaneengesloten trip, waarin een klein, neurotisch mannetje de hoofdrol speelt. Dit is een show die je moet zien.  

Het oordeel: buiten het bereik van kinderen bewaren. 

Het nummer: 'Dance at the Foot of My Grave'

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12