3voor12 Eindhoven

Dada’s ode aan vriendschap

Nieuwe clip ‘Richting Rome’

Dada bracht dit jaar zijn eerste EP ‘Wassum’ uit. De plaat gaat over het verleden van rapper Daan Rijkers en over de fouten die werden gemaakt. De opener ‘Richting Rome’ werd onlangs als single uitgebracht met de volledig analoog geanimeerde clip gemaakt door Koen van Santvoort.

‘Richting Rome’ gaat over de middelbare schooltijd van Dada. In deze periode werd er veel geblowd en gedronken, maar de rapper lijkt vooral vast te houden aan de vriendschap die er is ontstaan. De glasheldere en eerlijke teksten maken de situatie herkenbaar en misschien ook wel begrijpbaar voor de luisteraar. Dada legt op mooie wijze uit dat het bij vriendschap niet om de aanwezigheid van de persoon gaat, maar over het vertrouwen dat je altijd kan terugvallen op elkaar. Door er met een ander perspectief naar te kijken heeft de artiest zijn verleden weten om te zetten naar een positieve mindset. Er leiden meer wegen richting Rome.

De videoclip is gemaakt door Koen van Santvoort die alle 5600 frames van de video opname los knipte en analoog bewerkte. ‘Richting Rome’ is de derde videoclip die Dada van de ‘Wassum’ EP uitbracht. Binnenkort zal er meer goed nieuws komen over de artiest.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12