LL18: Dua Lipa’s hitmachine draait op volle toeren

Overtuigende Alpha show van Europa’s nieuwe popster

Van je hockeyfeest tot de supermarkt, van 3FM tot alle Spotify pop playlists. Aan Dua Lipa valt sinds twee jaar echt niet meer te ontkomen. De Britse van Albanese afkomst laat vanavond met een vrolijke en flitsende show zien dat dat ook live terecht is. Het was al duidelijk dat een nieuwe Europese popster was geboren, maar hier wordt die belofte met een eerste echte grote Nederlandse festival headline show volledig ingelost. 

Twee jaar geleden stond Dua Lipa ook op Lowlands, toen in de nog iets meer bescheiden Heineken. Ze refereert er zelf aan vanavond, met de opmerking dat ze toen ongeveer dezelfde kleding aan had. Wat ze er eigenlijk mee wil zeggen: er is een hoop veranderd. De hits die ze in de tussentijd scoorde komen vanavond allemaal voorbij. Niet alleen haar eigen knallers als 'Hotter Than Hell', 'IDGAF' en 'Be The One', maar ook 'One Kiss' met Calvin Harris (een van de zomerhits van 2018), 'Scared To Be Lonely' met Martin Garrix en een stukje 'No Lie' met Sean Paul zitten allemaal in de set. Bijgestaan door twee achtergrond zangeressen en hier en daar een paar flarden op tape klinkt het allemaal prima. 

Ja, dit is ook helemaal Lowlands 2018. Je kunt het misschien een Sky Radio medley vinden, maar de Alpha en de heuvels er omheen staan vol met dansende mensen die bijna alles meezingen. Er zijn zelfs fans die vanaf de Smartlappen Karaoke vanochtend al tegen het hek geplakt staan en dat betekent dat ze ook de show van Dropkick Murphys (!) hebben overleefd. Dat is toewijding mensen.

HET MOMENT:

'After this last song I’m gonna dance helemaal naar de klote,' grapt Dua Lipa, waarna de finale wordt ingezet met New Rules, echt een van de beste popnummers van de laatste jaren. Doe gewoon lekker gek meid! Komende week wordt ze 23, de popwereld is haar oester. 

Kijk deze show hier terug en lees meer Lowlands na in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12