steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Afscheid Magic Fish wordt gevierd met concert en vinyl uitgave debuutalbum

Optreden in originele Magic Fish-bezetting met Rocco Ostermann

Vrijdag 16 november, aan de vooravond van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek, wordt Absolutely Free, het debuutalbum van Magic Fish, eindelijk op vinyl uitgebracht. Om deze speciale release extra luister bij te zetten, treedt de band die avond nog één laatste keer op in de originele bezetting. In de DRU Cultuurfabriek in Ulft spelen Rocco Ostermann (Donnerwetter), Rick Reijntjes en Jan Willem Bosvelt dan hun debuutalbum integraal.

Het verhaal van Magic Fish: de band wint kort na de oprichting in 1992 de ‘Gesel van Gelderland’ en neemt vervolgens in de Silvox Studio in Bontebrug elf nummers op. Wat daarna volgt zijn optredens, waaronder op Pinkpop. Bij de Grote Prijs van Nederland wordt Ostermann in 1993 verkozen tot beste gitarist. De band werkt aan nieuwe nummers, waaronder It’s In The Blood. Dat nummer verschijnt uiteindelijk op de ep Topaz Tracks in 2005. Het is daarnaast ook de b-kant van de vinylsingle die Magic Fish dit jaar tijdens Record Store Day, samen met Kroese Records, uitbrengt.

Deze single vormt de aftrap voor het definitieve slotakkoord van Magic Fish: nog één laatste keer speelt de band in de eerste, originele bezetting, live in de DRU integraal hun debuutalbum, dat nu speciaal voor die gelegenheid 25  jaar na haar eerste release, in een beperkte oplage, op vinyl wordt uitgebracht.

De Absolutely Free lp is te reserveren via de webwinkel van Kroese. Het album is ook te koop tijdens het Magic Fish optreden in de DRU op 16 november 2018. Kaarten voor dat optreden zijn verkrijgbaar via de site van de DRU Cultuurfabriek en bij Kroese in Arnhem. De toegang bedraagt 10 Euro.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland