3voor12 Den Haag

Parkpop 2018: Folk Road Show

Vijf import-hagenaars met vermakelijke fluisterfolk en indierock

De ‘Haagse’ Folk Road Show wordt aangekondigd als een groep die muziek neerzet “van fluisterfolk tot indierock”. ‘Haags’, want alle vijf zijn import-Hagenaars, twee zelfs uit Nieuw-Zeeland en Canada. Vandaag kon het internationale gezelschap wel op de fiets naar werk, want vier van de vijf wonen inmiddels in Den Haag (de vijfde is nog dakloos). Op het Haags Podium zetten de internationale Hagenaars een vermakelijke set neer. Toch lult het publiek er flink doorheen. Hier en daar staan wat stelletjes arm in arm en luistert een enkele fan aandachtig, maar dat is het ook wel.

De meerstemmige multi-instrumentale nummers zijn muzikaal goed. Met gitaar, bas, mandoline, banjo, toetsen en een trombone laat het vijftal zien dat het muzikaal veel in huis heeft. Veel materiaal van het nieuwe album Gold komt langs. Tijdens ‘Come Closer’ maakt de trombone het publiek wakker. Eindelijk gaat er wat meer aandacht naar het podium. Tijdens ‘Something in the Water’ krijgt de groep, na een technische valse start, het publiek zelfs aan het dansen.

Pakt de muziek de aandacht? Mwua. Is het fijn om naar te luisteren? Ja hoor, iedereen geniet zichtbaar op kleedjes van de hapjes en drankjes. Gaat het publiek vrolijker weg dan dat ze een half uur geleden waren? Zeker wel! En daar gaat het om toch…?

Het moment: In zeven nummers bouwt Folk Road Show op naar een swingend einde. Met ‘Get On Up’ komt er een vrolijk eind aan een vermakelijke set.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12