Naive Set levert weer eens een fonkelend indiepopliedje van de bovenste plank

Derde album van Nederlandse gitaarband werd geproduceerd door die ene van Ultimate Painting

Ja hoor, Naive Set flikt het hem weer: hun nieuwe liedje ‘Easy Jesus’ is een parel van een indiepopliedje dat klinkt alsof het er zonder enige moeite uit is gerold, maar een onwaarschijnlijke schoonheid herbergt. Een krautrock-groove op z’n meest ontspannen, twee door elkaar jengelende gitaarlijntjes en een refreintje om bij weg te dromen. De Amsterdamse groep rondom Mikey Casalaina viel de afgelopen jaren al op met een tweetal albums vol met gloedvolle indiepopliedjes en gitaarlijnen die zich al net zo snel in je hart nestelen als die van Real Estate en The Feelies. Album nummer drie is geproduceerd door die ene van Ultimate Painting – een band waar ze best mee te vergelijken zijn – en verschijnt volgende week. ‘Easy Jesus is daarvan de single.

“Look to the sky, let a bird take your place, or walk in the sky and be with her”, zingt Casalaina erin: wees vrij als een vogel. ‘Het is een soort Penny Lane-fantasiedorp-scene’, zegt-ie erover. ‘Maar als tegenhanger voor het ‘wees vrij’-sentiment van de eerste helft zit aan het einde een waarschuwing: rustig aan, want zelfs Jezus had een veelvraat kunnen zijn, als hij de kans had gehad.’

Check #nieuwemuziek voor de laatste nieuwe tracks, of abonnneer je op de #nieuwemuziek-playlist op Spotify om constant op de hoogte te blijven van de beste nieuwe releases. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12