LL18: Thunderpussy is een zorgvuldig gecaste girlband

Seventies rock 'n roll van vier meiden uit Seattle

De belangrijkste vraag is of Thunderpussy de naam waarmaakt. Wel, we noteren vier vrouwen die donderende rock spelen. We weten niet of Alabama Thunderpussy en Nashville Pussy een inspiratie vormen, maar het niveau van die laatste Southern rock 'n rollband haalt Thunderpussy in ieder geval niet. Het is goed denkbaar dat een grijpgrage president van een land waar (vrouwelijke) genitaliën nog taboe zijn, een belangrijke reden is om 'the gospel of the pussy' te verspreiden.

Hoe dan ook zijn Molly Sides, Whitney Petty, Leah Julius en Ruby Dunphy op Europese tournee langs festivals als Sziget, Pukkelpop en Lowlands om het verse debuutalbum te promoten. En daar komt in Biddinghuizen een volle X-Ray op af.

We moeten al snel denken aan girlbands (Spice Girls of dichterbij: Bad Candy), die zorgvuldig gecast zijn op de uiteenlopende personages: Jongensachtige drummer, blonde bebrilde bassiste, coole gitariste en meer sensuele, extravagante en roodharige frontvrouw. Wij mogen vertellen hoe 'How do you do?' in het Nederlands klinkt en dan legt Molly zo uit hoe we Thunderpussy uitspreken. Ok. 'Thanks for having us,' voegt ze er uitdagend aan toe.

O ja, een muziekrecensie. Opletten geblazen met zoveel referenties. Seventies rock, die erin gaat als gods woord in een zendeling: een redelijk strakke band en een zangeres met een goede howl.

Door de zwoele zang in een broeierige track komt Thunderpussy dichtbij AC/DC en Aerosmith. Aan het logo had Vanderbuyst nog een puntje kunnen zuigen. De show is wat rommelig en de Lowlandsbezoekers kijken de kat uit de boom.

HET MOMENT:
Het middenstuk is sterk met ‘dansbaar nummer’ en de hit waarvan iedereen het intro al meeklapt. 'Velvet Noose' is een heerlijk groovende classic rocktrack met gierend gitaarwerk en uithalen die je in het nekvel grijpen. Verder is de show onderhoudend maar vooral bij vlagen wat rommelig. Zeker niet slecht, maar we zijn niet bepaald Thunderstruck.

Volg Lowlands in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12