3voor12 Gelderland

4df19: Benji opent de woensdag met ambient spoken word

Gebroeders Lammers durven de tijd te nemen

Het is Roze Woensdag in de stad, en zelfs een beetje op het Valkhof Festival. Terwijl Benji om 17.15 het Entree-podium oploopt, klinken van het Poort-podium nog discohits, foute hits en foute discohits. De twee Nijmeegse broers spelen een paar bpm én decibel lager, maar weten de menigte voor het kleine podium drie kwartier knap in hun greep te houden.

Dat doet het tweetal met een soort ambient spoken word, en een duidelijke taakverdeling. De ambient komt van oudste broer Rindert Lammers, die met zijn keyboard en een hoop elektronische apparatuur geduldig de fraaiste soundscapes opbouwt. Binnen die composities is ruimte voor de gedichten van Jordi, de voormalig campusdichter van de Radboud Universiteit. Het zorgt voor zacht knikkende hoofden en gesloten ogen bij de bezoekers, die overwegend zittend hebben plaatsgenomen voor de enige 3voor12 Gelderland-act van vanavond.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12