steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Arnhemse band De Raad van Toezicht kondigt nieuw album aan

Albumrelease-concert 12 oktober in Luxor Live

Nog geen anderhalf jaar na de release van debuutalbum komt de Nederlands/Duitse band De Raad van Toezicht met het nieuwe album 84. Op het tweede album staat 'Toezicht' centraal in de vorm van ‘84’, een verwijzing naar de klassieker van George Orwell. De albumrelease is 12 oktober in Luxor Live in thuisstad Arnhem.

De Raad van Toezicht speelde onder andere op Music Meeting, North Sea Jazz en Noorderslag en in DWDD en bracht in 2017 het debuutalbum De Raad uit. Funk en jazz blijven de basis waar De Raad zijn groove vandaan haalt, maar de verschillende componisten binnen de band hebben diverse invloeden ingebracht op de nieuwe plaat. Gitarist Philipp Ullrich (verantwoordelijk voor ‘Dwartdistle’, ‘Hamburq’ en ‘Colours’) laat zich inspireren door de gevoelens die momenten en plekken kunnen oproepen. De track ‘Hamburq’ is hier een goed voorbeeld van.

Basgitarist Teun Creemers brengt met ‘Mirror’ een hommage aan zijn overleden opa. “Ik heb het stuk geschreven met hem in gedachten. Omdat hij erg van klassieke muziek hield, heb ik geprobeerd een cross-over tussen klassieke muziek, onze band en gastzanger Daniel Stoyanov te maken, op een manier die mijn opa mooi gevonden zou hebben.” Andere inspiraties zijn bijvoorbeeld het album ‘Laura Mvula with Metropole Orkest’ (voor ‘Mirror’) of de muziek van Salif Keita voor ‘Solarium’.

De Raad van Toezicht release-concert in Luxor Live
Vrijdag 12 oktober 2018. Aanvang: 20.15 uur. Toegang: 15 euro (normaal) Meer informatie en kaartverkoop: www.luxorlive.nl/agenda/de-raad-van-toezicht

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland