3voor12 Utrecht

Fotoverslag: Eigen Risico, Karel en vooral Ploegendienst breken festivalkas af

Een explosieve mix van beeldende kunst, muziek en moshpits op Tweetakt

Onlineradiostation Stranded FM haalde dit jaar drie acts naar Tweetakt. Eigen Risico is een band van een drummer, een zanger die ook backingtracks instart en een kunstenaar die live op een groot vel papier met houtskool tekent. Het lijkt er soms op of ze per ongeluk op het podium zijn beland. Het publiek kiest ervoor om het schouwspel van een afstandje te bekijken.

Dat Karel een energieke show geeft, is inmiddels bekend. Met zijn kreten als whoooop en let’s go! zweept hij het publiek op. En onder het mom van “staat alles wel hard genoeg in de zaal?” springt hij tussen het publiek om zelf ook mee te dansen en het publiek ook in zijn microfoon te laten schreeuwen.

Bij Ploegendienst gaat het echt los. Na een korte technische onderbreking kan de band beginnen. Vanaf de eerste seconden ontstaat er een moshpit die pas stopt als de band klaar is met spelen. Over punkbands wordt vaak geschreven dat ze hun nummers in hoog tempo afwerken. Hier zou dat een understatement zijn, want voor de eindtijd op het programma is Ploegendienst al klaar. Fotograaf Mirel Masic stond met gevaar voor eigen camera op de eerste rij.

Gezien: Eigen Risico, Too Many Creeps, Karel en Ploegendienst, vrijdag 5 april 2019 @ Tweetakt festival

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12