3voor12 Zeeland

Welke festivals gaan nog wel door deze zomer?

Veel festivals slaan 2020-editie over

Het ene festival moet annuleren, het andere kiest er zelf voor. De coronacrisis zet een streep door vele festivals. Sowieso is het tot 2 juni verboden grote, vergunningsplichtige, evenementen te organiseren. Maar ook na deze datum regent het annuleringen in festivalland. Zeeland is hierop geen uitzondering.

De verplichte annuleringen tot 2 juni zette al direct een streep door Dijkrock, Zwaanfest, Koningsdagfestivals, het Bevrijdingsfestival zeeland, Graauwrock, Op de T, Klomppop en Vestrock. Al deze festivals zijn uitgesteld tot 2021.

Anywave (10-13 juni) en Weitjerock (24-25 juli), beide na 2 juni nemen geen risico en annuleerden hun festival dit jaar. De organisatie van Weitjerock geeft als reden de onzekerheid in een cruciale periode waarin normaal gesproken de sponsorgelden opgehaald worden, contracten worden afgesloten en vergunningen worden verleend. Ook Vestrock (5-7 juni) heeft aangegeven dat deze editie wordt gecanceld en komt ook direct met data voor 2021. Zij proberen zoveel mogelijk dezelfde acts te boeken als voor deze editie. 

Ook onzekere tijden zijn het voor EEF (18-20 juni), City of Dance (17-19 juli) en CAS (25-27 juni). Zij werken allen druk door maar houden de adviezen van de Rijksoverheid goed in de gaten.

HRIEPS had al vrij snel na het uitbreken van de crisis een reserve datum gecommuniceerd. Als enige festival verhuist het naar een nieuwe datum in 2020, namelijk 5 september. De organisatie hoopt dat dan het virus verdwenen is.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12