steun 3voor12

Gemeente Rotterdam: Broederliefde had geen vergunning

Groep verkocht kaartjes voor verkeerde dag

Broederliefde's tweede concert in Sparta-stadion Het Kasteel gaat niet door, zo werd vanmiddag bekend. De reden is niet duidelijk, maar wat we wel weten, is dat Broederliefde helemaal geen vergunning had voor hun concert op 2 juni. De gemeente wilde liever dat de groep een dag eerder, op 1 juni, zou optreden. Broederliefde wist daar volgens de Gemeente van, maar wijzigde de datum niet. 

Woordvoerder Leon La Riviere van de Gemeente legt uit: 

‘De organisatie van Broederliefde heeft een plek op het evenementenoverzicht aangevraagd voor 2 juni. Omdat op zaterdag 2 juni het evenement Flying Dutch al plaatsvindt, is besloten om het evenement Broederliefde op vrijdag 1 juni een plek op het evenementenoverzicht te geven, waarmee de aanvrager akkoord was. In november was het definitieve evenementenoverzicht van alle grote evenementen vastgesteld, waarbij de datum van 1 juni duidelijk gecommuniceerd is. De organisatie van het evenement Broederliefde heeft vervolgens op 15 december een vergunning aangevraagd om een evenement te organiseren op vrijdag 1 juni 2018.

De organisator is zelf verantwoordelijk om de juiste datum te communiceren. Rotterdam Festivals heeft echter op 10 januari contact opgenomen met de organisator i.v.m. de kaartverkoop op de verkeerde datum (namelijk 2 juni ipv 1 juni). De organisator heeft de foute datum daarop niet aangepast.

Op 28 februari heeft de organisatie van het evenement Broederliefde contact opgenomen met de gemeente en aangekondigd dat het evenement niet meer doorgaat en dat ze de vergunningaanvraag intrekken. Alle ingeplande Diensten Overleggen zijn hierna ook gecanceld.’

Broederliefde verkocht op dat moment dus al lang en breed kaartjes voor 2 juni, want die gingen na afloop van het eerste Kasteel concert in april 2017 direct in de verkoop. Het management van Broederliefde beloofde vanmiddag met een persbericht te komen, maar dat is nog niet gebeurd. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk