3voor12 Groningen

Popronde strijkt weer neer in Groningen

Veelbelovende acts uit het hele land spelen 3 oktober op verschillende locaties

Het gratis toegankelijke festival Popronde komt donderdag 3 oktober naar Groningen. Met 43 optredens op ongeveer twintig podia in de stad zal de hele dag in het teken staan van opkomende artiesten. Het festival trapt om 14:00 uur af met previews in Plato, Wadapartja en Smooth Brothers en vanaf 20.30 begint het officiële programma op podia door de hele stad. Om 00.30 wordt het festival, net als vorig jaar, afgesloten met het eindfeest in Vera.

Naast grote podia als het Grand Theatre, Vera en Simplon, zijn er optredens in onder andere Het Concerthuis, Het Pakhuis, de Warhol en Huize Maas. Ook tattooshop Smooth Sailing Tattoo verbouwd zijn toko tot podium. Acts die je kan gaan zien lopen uiteen van singer-songwriter tot hiphop en van new wave tot pop. Zo verzorgen folkduo Wolf & Moon samen met indieband TESSEL, zangeres Lorrèn en de experimentele wereldmuziekband Lola’s Dice de previews, waarna het hoofdprogramma begint met de electronica van Fjaler. Het rauwe geluid van punkgarageband Paracetamøl zal het einde van De Popronde inluiden bij het eindfeest. Voor ieder wat wils dus!

De Popronde startte 12 september in Nijmegen en verspreidt zich over Nederland tot het eindfeest in Amsterdam op 30 november. Gedurende deze twee en een halve maand krijgen ongeveer 140 uit meer dan 1000 aanmeldingen gekozen acts de kans zich te laten zien op verschillende, Nederlandse en regionale podia. Voorbeelden van artiesten die zich op de kaart hebben gezet na hun deelname aan De Popronde in het verleden, zijn: Racoon, De Staat, Lucky Fonz III en EUT.

Voor meer informatie over Popronde kijk op de website, facebook of bezoek hun infostand voor het Grand Theatre, donderdag 3 oktober vanaf 19.30.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12