DTRH18: Jungle een luchtig briesje op een snikheet veld

Maar de echte verkoeling blijft uit

Toch knap: er staan bij het Britse Jungle maar liefst zeven mensen op het podium, en toch is er een uur lang helemaal niets te zien. Het begint met de twee kernleden van de band, die er zo onopvallend uitzien dat je ze een uur later al straal voorbij zou lopen. Dan is er de manier van zingen: alles vierstemmig in kopstem, wat weinig karakteristiek aanvoelt.

En toch heeft dat juist ook wel weer wat, die vrijblijvendheid, dat lome, het anonieme. Jungle brak door met een album dat heel trouw die ene sound volgt. De Britten komen binnenkort met een nieuw album, maar voorlopig moeten we het doen met single ‘Happy Man’, die al liet horen dat we geen koerswijzigingen hoeven te verwachten. Nog steeds maakt Jungle down tempo songs met gelaagde instrumenten en meerstemmige kopstemzang. Jungle doet niet gierig, ze spelen gewoon nog drie nieuwe liedjes, waarvan het disco-achtige 'Beat 54' het best bevalt.

Op de heuvel bij het grote Hotot podium zit een meisje met een paraplu. Niet vanwege de regen, maar om zichzelf te beschermen tegen de verzengende hitte. In de schaduw van de PA en van de twee eenzame bomen naast het podium verzamelen zich kluitjes mensen. ‘I can’t feel the heat,’ zingt het Britse Jungle hen toe vanaf het podium, hun lome funkpop als ideale medicijn. Dat is wat het is, extreem licht verteerbaar, toch ook wel een beetje cool, maar uiteindelijk veel te dun om echte indruk te maken.

HET MOMENT:
Al is doorbraaksingle ‘Busy Earnin’ wel degelijk een tune. Met de elektronische blazers erbij heeft het net even wat meer energie, als een euforische openingstune voor een feelgood superheldenfilm. Het is even het luchtige briesje dat Jungle graag wil zijn.

Meer #dtrh18 in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12