steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Romperayo maakt de beentjes los

Maar melige après ski-muziek past niet echt op het Valkhof

Er zijn van die bands waar de meningen over verdeeld zijn. Romperayo uit Colombia bijvoorbeeld vindt zichzelf geweldig, de rest van de wereld denkt daar mogelijk anders over.

Het optreden op het Boog-podium lijkt aardig te beginnen. Een duister podium vol rook, techno-latin met een stevig ritme ondersteund door een hypnotisch syntesizerdreuntje en uitgevoerd met een vrolijke energie. Romperayo neemt zichzelf in ieder geval duidelijk serieus. En eerlijk is eerlijk, de muziek is vrolijk en opzwepend en er wordt flink op gedanst.

Maar dansen kun je op Heidi aus Tirol in een après ski-hut ook. En eerlijk gezegd ontstijgt het optreden van Romperayo dit niveau nauwelijks. Romperayo speelt dansbare muziek, dat staat buiten kijf. Maar qua programmering zou deze band beter op zijn plek zijn op het Faberplein dan op het Valkhof festival.

HET MOMENT:
Bij het derde nummer gaat het definitief mis. Het nummer Afterparty Kindergarten klinkt flauw en melig en wordt ondersteund met Donald Duck geluidjes. En na het vierde nummer begint een deel van het publiek zich vertwijfeld af te vragen wanneer ze ‘Zie ginds komt de stoomboot’ zullen gaan inzetten.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland