3voor12 Groningen

Vacature: 3voor12 groningen zoekt eindredacteur

Kom jij ons team versterken?

3voor12 groningen is op zoek naar een eindredacteur die de ons komt versterken. Als lokaalafdeling van VPRO's 3voor12 ligt onze focus op het verslag doen van de lokale popscene en alles wat daarmee te maken heeft. Daarnaast pikken we uiteraard ook af en toe toffe nationale en internationale acts mee die naar Groningen komen. Als eindredacteur controleer je voornamelijk concertrecensies, interviews, aankondigingen en nieuwsberichten en zorg je er vervolgens voor dat deze op onze website komen.

We zijn op zoek naar iemand met een goed gevoel voor taal, bij voorkeur met de nodig (journalistieke) schrijf- en redigeerervaring. Weet jij hoe een goede tekst in elkaar steekt? Haal jij elke spel- en taalfout uit een recensie en spot jij iedere overbodige spatie in een interview? Dan is 3voor12 groningen op zoek naar jou!

Kennis hebben van de lokale popscene is een pre, maar geen vereiste. Bereid zijn om deze te leren kennen, is dat uiteraard wel. Bij 3voor12 groningen kom je terecht in een club enthousiaste vrijwilligers met een gezamenlijke passie voor muziek. Je doet ervaring op in (pop)journalistiek, leert toffe muziek kennen en het biedt een mooie aanvulling op je cv.

Je takenpakket:
- artikelen redigeren en online zetten
- bijhouden van social media
- coachen van beginnende schrijvers
- bewaken van de huisstijl

We vragen:
- een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
- ervaring met tekstredactie, je bent secuur en kritisch
- goede communicatievaardigheden
- een flexibele houding

Geen vereiste, wel een pre:
- kennis van de Groningse muziekscene
- ervaring met CMS

We bieden:
- meedraaien in een enthousiast team
- ervaring opdoen met tekstredactie
- gezamenlijke passie voor taal en muziek
- coaching van een ervaren eindredacteur en hoofdredactie
- een mooie aanvulling op je cv

Beschikbaarheid
- zelf in te vullen via een rooster
- minstens 4 uur per week

Interesse?
Mail je motivatie en cv naar: redactie@3voor12groningen.nl. Het betreft een vrijwilligersfunctie.

3voor12 groningen is de Groningse redactie van 3voor12, de muziektak van de VPRO en tevens het grootste online muziekplatform van Nederland. De redactie van 3voor12 groningen streeft ernaar om, met een groep enthousiaste vrijwilligers, zo volledig mogelijk verslag te doen van de Groninger muziekscene.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12