Primeur: Eefje de Visser - Scheef (Dollkraut rework)

Dromerig origineel verandert in krautreis door de nacht

Eefje de Visser is al even bezig met verschillende remixes uitbrengen van haar laatste album. Er was al een Zes remix van ‘Wakker’, ‘Staan' werd geremixed door Vectrex, ‘Naartoe’ door Falco Benz. En nu mag Dollkraut aan de haal met de hit van het album, 'Scheef’.

Die Dollkraut rework is precies als je zou hopen. Er loeit een luchtalarm dwars doorheen, de stompe kick is vervangen door een opgefokte krautbas en ver in de galm zingt hij zelf mee. 'Ik verander nooit al te veel aan nummers die ik al mooi vind', aldus Dollkraut. 'Ik wilde de kracht van het nummer behouden, maar kon wel wat aan het arrangement veranderen en het ritme verdubbelen.' Het dromerige origineel is zo veranderd in een gejaagde reis door de nacht.

De rework is de eerste release op FALA, het nieuwe label van Mark van de Maat. Waar hij met zijn andere label Knekelhuis focust op de experimentele hoeken in dance, richt FALA zich op pop. 'Vroeger was het voor mijzelf bijna een soort van vloeken in de kerk om bijvoorbeeld niet-politieke of commerciële muziek te waarderen', vertelt Van de Maat. 'Gelukkig heb ik mij daar al een lange tijd van verlost. Er gebeuren in de pop-, hiphop- en trapwereld superspannende dingen. Met Knekelhuis blijft de focus op muziek die eigenaardig, vreemd en conflicterend is.'

Benieuwd naar dat meer van het Knekelhuis-label? Luister ook de duistere EP van Job Sifre, vol metaalachtig geknars, gemene synths en angstaanjagende Nederlandstalige teksten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12