3voor12 Noord-Holland

Zes finalisten gaan voor de hoofdprijs in finale Rob Acda Award

Met Close to Fire, Lilith, Flying Nemo, Operation Hurricane, Counter-Sound en Ellij

De finale van de muzikale competitie Rob Acda Award is bijna aangebroken. Op 19 april om 19.30 uur in Patronaat dingen de winnaars en publieksfavorieten van de vier voorrondes voor de laatste keer mee naar de hoofdprijs. Voor de winnaar lonken er optredens op Bevrijdingspop, Young Art Festival, Haerlemsche Helden Festival en meer. Wie van deze zes finalisten wordt de bofferd?

De eerste finaleplek ging naar Close to Fire, een positief klinkende indiepopband met een lekker surfsfeertje in hun muziek. Hun melodieën gaan niet snel je hoofd uit, nog eens extra versterkt door de unieke harmoniezang tussen de hoge en lage stem van de twee frontmannen.  

Punkrock trio Lilith blies met hun pittige rock de jury omver en won tweede voorronde. De vrouwen verwerken daarnaast een dosis pop in hun muziek. Hun nieuwe EP ‘Bad Girls Spit’ kwam in maart uit, als opvolger van ‘Good Girls Swallow’.

Het vierkoppige Flying Nemo werd de ‘runner up’ in de tweede voorronde en wist zo een finaleplek te bemachtigen. Deze band brengt het zonnetje in huis met hun surf-reggae. Een zomerse vibe met punkinvloeden is wat hen kenmerkt.

Rocktrio Operation Hurricane haalden de overwinning in de derde voorronde. Een hoge dosis energie, strakke ritmesectie en pakkende melodieën is hoe je de band best kunt samenvatten. De band ademt de invloeden van zowel klassieke als moderne rock en grunge.

De trashpunkers van Counter-Sound waren de winnaars van de vierde en laatste voorronde. Het wordt gegarandeerd pitten op het harde tempo van deze band. Verwacht spuwende Nederlandse teksten op raggende gitaren.

De publieksfavoriet van alle voorrondes was Ellij. Zij weten met gitaar, keyboard en bas een experimentele sound voort te brengen. De single Baby Lion van hun debuutalbum dat in februari uitkwam, klinkt psychedelisch met Afrikaanse invloeden.

Kijk hier voor meer informatie!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12